https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Trerätters i stugan med goda vänner 🤠
Det blev en sån där kväll man vill stoppa ner i fickan och spara. Vi satt ute ända tills efterrätten – då började det regna lite, men vad gör det när man är mätt, nöjd och i gott sällskap?
Vi började med en förrätt som blev toppen,Vit sparris med brynt smör, gräddfil, citronzest, rödpeppar mix, ramslöksblommor och löjrom. Snodde inspirationen rakt från @matfashionistan (tack!) och det var en smakexplosion som heter duga.
Sen blev det dags för grillen 🔥
Entrecote med samma glaze och kryddning som premiärgrillningen i veckan (kunde inte släppa smaken) Korv med italiensk kryddning från @akbarschark
Majs, BBQ-potatis från @peka_potatis och ett helt gäng tillbehör som gremolataräm, ramslökspesto och lite senap för extra sting.
Efterrätten? Ja, det blev en Eton Mess deluxe Smulade biscoff-kex i botten, turkisk yoghurt, blåbär inkokta i mandarinlikör, maräng, grädde, passionsfrukt kokad med cointreau, guldstoff (ja, det glittrade!) och lite limezest + ätbara blommor för finlir.
Allt blev sådär stökigt, charmigt och gott som det bara blir när man inte stressar. Maten samlade oss, snacket flöt och ingen ville gå in – precis som det ska va.
grillatärgodast
stugmat
matglädje
sommarmat
gillakänslan
riktigmat
bryntsmör
löjrom
etonmess
middagmedvänner
matinspiration
grillmiddag
svensksommar
@kville_saluhall
@lojromsexpressen.se
@audgeirrknives
@bluegaz.se
@khmer_pepper
@conantswe
@kullagourmet
@sharpx_ab
@matfashionistan
@spizelife
@zsdb001
@ziggesbbq
@mugwortbbq
@lohmanders
@smakbox
https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/DJgUocptPhW/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
Kommentarer
Skicka en kommentar