https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Pasta med skaldjur & musslor i tomatsås
En middag jag kommer minnas länge…
Satt på balkongen på Villa Dani i Kroatien, med utsikt över havet, ett glas kallt vin i handen – och den här rätten jag just lagat framför mig. Enkel men så smakrik...
Alltså – vad är det med medelhavsluften som gör att allt smakar ännu bättre?
Ingredienser (4 portioner):
400 g pasta (det blev fussili)
220 g fryst skaldjursmix
180 g frysta musslor
1 förpackning passerade tomater (ca 500 g)
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 liten gul lök, finhackad
5 salladslökat grovt hackade
1 dl vitt vin (valfritt men gott)
Olivolja
Salt och svartpeppar
Färsk persilja, hackad
Citronsaft (några droppar vid servering)
Gör så här:
Tina skaldjuren och musslorna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av ordentligt
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten innan du häller av
Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor stekpanna tills de är mjuka
Häll i vinet (om du använder det) och låt det koka upp och reducera lite
Tillsätt passerade tomater och låt såsen småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar
Lägg i skaldjuren och musslorna och låt dem bli varma (ca 2–4 min). De ska inte koka för länge – då blir de sega
Blanda i den kokta pastan i såsen. Späd med lite pastavatten om det behövs för en krämigare konsistens
Persilja på toppen. Några droppar citron. Havsutsikt. Livet.
skaldjurspasta
pastaälskare
middagmedutsikt
villadani
kroatien2025
matmedkärlek
skaldjur
musslor
medelhavsmat
hemmakock
fussili
tomatsås
vitlök
persilja
matinspiration
semesterliv
https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/DIrPixjI7ks/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
Kommentarer
Skicka en kommentar