https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Ćevapi igen fast bättre
Igår bytte vi ut fisken mot något riktigt gött – ćevapčići! Grabben med familj svängde förbi och svärdottern hade med sig hembakta somun/lepinje som satt som en smäck.
Fick till kryddningen riktigt bra den här gången på cevapin, och ja – det märktes på tallrikarna… tomt blev det!
Efter maten fick vi dessutom kvalitetstid med yngsta barnbarnet (se bild två), medan resten drog på bio.
Men oroa dig inte – fisken får sin revansch idag!
🛒 Ingredienser
2 kg blandfärs (nöt/lamm 80/20)
3 stora vitlöksklyftor, rivna
2 mindre gula lökar, finhackat så smått som möjligt
Rödpeppar mix
2 tsk bikarbonat
2 dl kolsyrat vatten
Kajmak:
150 g färskost
150 g vitost eller fetaost
80 g smör
Tillbehör:
Somunbröd
Lök, hackad
Ajvar
🔪 Tillagning
Blanda köttfärsen med lök, vitlök, bikarbonat och rödpeppar mix
⏲
Häll kolsyrat vatten över färsen och blanda igen
⏲
Blanda och låt vila i kylen i minst 1 timme (gärna ett dygn)
⏲
Mixa alla ingredienserna till kajmaken
⏲
Forma färsen till cevapcici (typ järpar/korvar)
⏲
Genom till de är genomstekta
🛎
Servera dina ćevapčići med somunbröd, ajvar, kajmak och rå hackad lök
🍽
Missa inte något inlägg eller recept genom att
Följa 👉 @the.real.cg.lagar.mat ✨
fyp
fördig
kockyoga
comfortfood
hemlagat
ćevapčići
matinspo
cevapcici
balkanmat
lepinja
kajmak
ćevapi
cevapi
ajvar
balkanfood
matobak_se
matgladagbg
somun
domaći
odlično
cevap
@akbarschark
@kville_saluhall
@khmer_pepper
@sharpx_ab
@audgeirrknives
@conantswe
@balkanforbeginners
@plivittrade
@kockumsjernverk
@endersgermany
https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/DIDqR5GI0_p/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
Kommentarer
Skicka en kommentar