https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Rödspätta med kokt potatis och Sandefjordsås

Igår blev det en smakrik klassiker, Rödspätta med kokt potatis och Sandefjordsås är en tidlös rätt som funkar till alla tillfällen.

Till förrätt blev det crostini med citronkräm, finhackad rödlök och löjrom 👌

Den milda smaken hos rödspättan kompletteras perfekt av den rika och krämiga Sandefjordsåsen, medan de kokta potatisarna bidrar med en mättande känsla.

Så lagar du rödspätta med kokt potatis och Sandefjordsås

🛒 Ingredienser (2 personer)
2-4 rödspättafiléer
6 potatisar
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
100 g smör
1 citron (zest och saft)
1 dl gräslök, finhackad
Fiskrom (jag körde stenbitsrom)
Salt och peppar
Sjöpungsfond (om du vill)

🔪 Tillagning
Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är klar

Värm upp grädde och smält ner crème fraîche

Gå sedan I med smöret lite i taget

Tillsätt citronzest, sjöpungsfond och citronsaft

Låt sjuda på låg värme i några minuter. Smaka av med salt och peppar

Tillsätt gräslök precis innan servering

Krydda rödspättafiléerna

Stek fisken på medelvärme tills de är genomstekta
🛎
Servera fisken med sås och kokt potatis
🍽

#rödspätta
#sandefjordsås
#koktpotatis
#fisk
#middag
#mat
#matobak_se
https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/


https://www.instagram.com/p/DBS2t6Wu5YX/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen