https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Rödspätta med kokt potatis och Sandefjordsås
Igår blev det en smakrik klassiker, Rödspätta med kokt potatis och Sandefjordsås är en tidlös rätt som funkar till alla tillfällen.
Till förrätt blev det crostini med citronkräm, finhackad rödlök och löjrom 👌
Den milda smaken hos rödspättan kompletteras perfekt av den rika och krämiga Sandefjordsåsen, medan de kokta potatisarna bidrar med en mättande känsla.
Så lagar du rödspätta med kokt potatis och Sandefjordsås
🛒 Ingredienser (2 personer)
2-4 rödspättafiléer
6 potatisar
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
100 g smör
1 citron (zest och saft)
1 dl gräslök, finhackad
Fiskrom (jag körde stenbitsrom)
Salt och peppar
Sjöpungsfond (om du vill)
🔪 Tillagning
Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är klar
⏲
Värm upp grädde och smält ner crème fraîche
⏲
Gå sedan I med smöret lite i taget
⏲
Tillsätt citronzest, sjöpungsfond och citronsaft
⏲
Låt sjuda på låg värme i några minuter. Smaka av med salt och peppar
⏲
Tillsätt gräslök precis innan servering
⏲
Krydda rödspättafiléerna
⏲
Stek fisken på medelvärme tills de är genomstekta
🛎
Servera fisken med sås och kokt potatis
🍽
#rödspätta
#sandefjordsås
#koktpotatis
#fisk
#middag
#mat
#matobak_se
https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/DBS2t6Wu5YX/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
Kommentarer
Skicka en kommentar