https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Lax med attityd och ris med rytm!

Igår bjöds det på fest i köket och på tallriken! Ekologisk lax fick mysa i ugnen med lite kryddor och svart ris svängde sig glatt i riskokaren. En fräsch sallad med en twist av miso i dressingen dansade bredvid.

Dessutom kimchislaw som jag blivit torsk på även om detta var lax 😀

Till förrätt blev det pilgrimsmusslor på sjögräschips med chimichurri 👌

Det var en symfoni av smaker och dofter som fick smaklökarna att göra vågen!

Laxen var saftig och full av smak, riset hade en härlig tuggmotstånd och salladen var krispig och syrlig. Misodressingen satte pricken över i:et med sin umami-kick.

🛒 Ingredienser
2 portionsbitar lax
1 dl svart ris
1 msk chilirostade sesamfrön och furikake
3 schalottenlökar, skivade
100 g körsbärstomater, halverade
1 msk ingefära, riven
1 msk misopasta
1 msk risvinäger
1 msk sesamolja
1 msk rapsolja
100 g rawslaw
Kimchibas
Kewpie majonnäs
salt
nymald rödpeppar

🔪 Tillagning
Koka ris enligt anvisning på förpackningen

Blanda rawslaw me kimchibas och kewpie

Sätt ugnen på 200°

Blanda ingefäran med misopasta och vinäger, vispa ner sesamolja, rapsolja och 1 msk vatten

Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper

Krydda med salt och rödpeppar

Strö över sesamfrön och ugnsstek fisken i ca 10 min tills den är genomstekt

Blanda tomater och lök med riset

Lägg upp salladen och toppa med laxbitar, lite av dressingen och kimchislaw. Servera resten av dressingen vid sidan om

🛎

🍽

Följ gärna för inspiration, recept & tips ⬇️
@the.real.cg.lagar.mat

#lax
#svartris
#sallad
#misodressing
#recept
#middag
#matlagning
#hemlagat
#gott
#enkelt
#snabbt
#nyttigt
#hållbart
#antioxidanter
#matlagning
#kockyoga
#fredagsfisk
#fredagsfirren
#fredagsfisken
#fisktillmiddag

@hisingensfisk
@koketcetera
@audgeirrknives
@rijosnickeri
https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/


https://www.instagram.com/p/C9ogthDCJsr/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen