https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Risottoskola på Bar Italia 🇮🇹
I lördags besökte jag Bar Italia där Patrick jobbar som kock för att ta reda på hur man gör en riktigt bra risotto 👌
I videon går Patrick igenom begrepp som Tostatura, Vino, Brodo, Mantecatura och Riposo.
För att se hela videon kolla in Youtube, länk i bio hos @the.real.cg.lagar.mat
Avslutningsvis lagar han även supplì (också kallat arancino) som är perfekt att använda överbliven risotto till.
Patrick Risotto Botlero blev förälskad i risotto i vuxen ålder och började göra resor till norra Italien där han blev vän med risottokungen Luciano Parolari.
Efter många års risottostudier har han skrivit boken Den stora risottoresan, med recept och massor av kunskap om risotto.
Kolla in följande:
Den Stora Italienresan
@den.stora.italienresan
@risottopatrizio
Besök gärna Bar Italia på prinsgatan 7 i Göteborg
@baritaliagbg
Både boken Den Stora Risottoresan och Olivoljan Sulla Strada dell'olio d'oliva i filmen finns hos KÖK etcetera ( www.koketcetera.se )
@koketcetera
Till videon har jag använt utrustning från P.A.G Audio som har allt till event och annat inom ljud, ljus och bild ( www.pagaudio.se ) .
#sartù
#arancina
#supplì
#ricefrittata
#arancino
#arancine
#risottobollar
#risotto
#risbollar
#risottoresan
#denstorarisottoresan
#sartu
#suppli
#tostatura
#vino
#brodo
#mantecatura
#riposo
#risottoskola
#italienskmat
#italienskasmaker
#italienskmatlagning
#nduja
#guanciale
https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/reel/C8XNFdqCL1R/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
Kommentarer
Skicka en kommentar