https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Rödtunga med klyftpotatis och remouladsås ⁠

Fredagsfisken denna veckan blev smörstekt rödtunga med rödpepparmix från @khmer_pepper och till det blev det klyftpotatis och egen remouladsås.⁠

Remouladen var lika delar creme fraiche, majonnäs och bostongurka. Sedan hade jag i även en tesked stark curry och en tesked picklade senapsfrön 👌⁠

Innan firren blev det semitillagade ostron som jag testat en gång innan...⁠

Att öppna ostron kan ofta vara lite av ett projekt och kräver både teknik och rätt verktyg för att inte skada sig själv eller förstöra köttet inne i skalet. ⁠

Men genom att använda airfryern blir hela processen så mycket enklare och säkrare. Så här går du till väga: Förvärma din airfryer till 200-220°C. ⁠
Lägg dina ostron direkt i korgen. Airfryern kommer varsamt värma upp dem vilket gör att de öppnar sig på egen hand efter bara några minuter - precis som magi! ⁠

När de har öppnat sig är det bara ta ut dem (var försiktig, de blir varma), pilla bort toppskalet och servera med din favorit-tillbehör. ⁠

I detta fallet blev det en klassisk vinägrett med schallottenlök 😋⁠

Och de blev serverade på de fina faten från @honokeramikstudio⁠

Och på tal om fisk och skaldjur, du har väl inte missat tävlingen hos @ourocean_eu där du kan vinna superfina priser.⁠

Om du uppskattar mina inlägg skulle jag bli superglad om du;⁠

Följer 👉 @the.real.cg.lagar.mat ✨⁠
Gillar 👍⁠
Sparar recept 🍝⁠
Kommenterar 💬⁠
Delar inlägg 🤩⁠
Lägger till @the.real.cg.lagar.mat som favorit 🌟⁠

#plattfisk⁠
#ostron⁠
#rödtunga⁠
#rödpeppar⁠
#pickladesenapsfrön⁠
#klyftpotatis⁠
#remouladsås⁠
#vinägrett⁠
#airfryer⁠
#icookcosori ⁠
#cosorisverige⁠
#sjöpung⁠
#matobak_se⁠
#remoulad⁠
#TasteTheOceanContest⁠

@kville_saluhall⁠
@hisingensfisk⁠
@audgeirrknives⁠
@cosorisverige⁠
@cosoricooks⁠
@sharpx_ab⁠
@koketcetera⁠
https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/


https://www.instagram.com/p/C5-OeBjtW72/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen