https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Rödtunga med klyftpotatis och remouladsås
Fredagsfisken denna veckan blev smörstekt rödtunga med rödpepparmix från @khmer_pepper och till det blev det klyftpotatis och egen remouladsås.
Remouladen var lika delar creme fraiche, majonnäs och bostongurka. Sedan hade jag i även en tesked stark curry och en tesked picklade senapsfrön 👌
Innan firren blev det semitillagade ostron som jag testat en gång innan...
Att öppna ostron kan ofta vara lite av ett projekt och kräver både teknik och rätt verktyg för att inte skada sig själv eller förstöra köttet inne i skalet.
Men genom att använda airfryern blir hela processen så mycket enklare och säkrare. Så här går du till väga: Förvärma din airfryer till 200-220°C.
Lägg dina ostron direkt i korgen. Airfryern kommer varsamt värma upp dem vilket gör att de öppnar sig på egen hand efter bara några minuter - precis som magi!
När de har öppnat sig är det bara ta ut dem (var försiktig, de blir varma), pilla bort toppskalet och servera med din favorit-tillbehör.
I detta fallet blev det en klassisk vinägrett med schallottenlök 😋
Och de blev serverade på de fina faten från @honokeramikstudio
Och på tal om fisk och skaldjur, du har väl inte missat tävlingen hos @ourocean_eu där du kan vinna superfina priser.
Om du uppskattar mina inlägg skulle jag bli superglad om du;
Följer 👉 @the.real.cg.lagar.mat ✨
Gillar 👍
Sparar recept 🍝
Kommenterar 💬
Delar inlägg 🤩
Lägger till @the.real.cg.lagar.mat som favorit 🌟
#plattfisk
#ostron
#rödtunga
#rödpeppar
#pickladesenapsfrön
#klyftpotatis
#remouladsås
#vinägrett
#airfryer
#icookcosori
#cosorisverige
#sjöpung
#matobak_se
#remoulad
#TasteTheOceanContest
@kville_saluhall
@hisingensfisk
@audgeirrknives
@cosorisverige
@cosoricooks
@sharpx_ab
@koketcetera
https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/C5-OeBjtW72/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
Kommentarer
Skicka en kommentar