https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ đ„©✨ Sous Vide Excellence! Idag blev det en kĂ€rleksfullt tillagad ryggbiff, krispiga klyftpotatisar, bakad purjolök och en pepparsĂ„s - allt möjligt tack vare sous vide-magi. đĄ️đœ️
Ăven om det Ă€r en enkel torsdag sĂ„ brassades det pĂ„ lite extra dĂ„ vi firar 27 Ă„r tillsammans min bĂ€ttre hĂ€lft och jag ❤️
Och bara för att sĂ„ kördes merparten i sous vide bara för att testa pĂ„ đ
Först kördes potatisen med smör och kryddblandning för potatis frÄn vegeta i 1,5 timmar pÄ 84 grader...
Sedan fick purjolöken gĂ„ med med olivolja, citronsaft, salt och peppar 30 minuter pĂ„ 85 grader đ
DÀrefter var det köttets tur som gick en timme tillsammans med timjan, talg, salt och peppar i en timme pÄ 56 grader.
NÀr köttet var klart fick det vila i pÄsen 10 minuter innan det frÀstes pÄ i pannan frÄn @kockumsjernverk
Under tiden lagades pepparsĂ„sen med peppar frĂ„n @khmer_pepper en skvĂ€tt cognac och sjöpung medan potatisen fick en kyss i airfryern och purjolöken sotades av med gasbrĂ€nnaren đ€©
Sous vide gör verkligen underverk i köket och lyfter varje ingrediens till nya höjder. đ«✨ Och med paketet frĂ„n Zwilling med bĂ„de vacuumpump och sousvide sĂ„ blir jobbet extremt smidigt đ Har du provat sous vide Ă€n?
#sousvide
#ryggbiff
#klyftpotatis
#pepparsÄs
#purjolök
#Ärsdag
#kÀrlek
#matobak_se
#tasteadventure
#positivevibes
#tastebyglobe_sweden
#weareglobecommunity
#mat
#tastebyglobe
#sverigesmÀsterkock
#bÀstiköket
#foodiesinternational
#eeeeeats
#matglede
#globaleats
#foodiesinternationalchat
#foodiesinternationalcollab
#thefoodieinitiative
#globalfoody
#globalfoodiesunite
@zwilling_se
@kville_saluhall
@akbarschark
@extremefoodswe
@audgeirrknives
@vargenthor
@khmer_pepper
@marinetaste
@kockumsjernverk
@conantswe
@kullagourmet
https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/C1sF1gps9iq/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
Kommentarer
Skicka en kommentar