https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Fredagsfirren vecka 3 2024 đŸ€©đŸ‘Œ⁠

IgĂ„r anvĂ€ndes sous viden fullt ut igen...⁠

Först fick potatis och purjolök gĂ„ pĂ„ 85 grader i en timme under tiden som jag gjorde övriga förberedelser 👌⁠

2 potatisar som hade körts i smör och salt mosades och jag formade bollar som kördes i vĂ„ffeljĂ€rnet.⁠

PĂ„ dessa potatisvĂ„fflor monterades creme fraiche, finhackad rödlök och störrom som tillsammsn med en shot kall vodka fick bli förrĂ€tten đŸ€©⁠

Sedan kördes fisken i sous vide pĂ„ 50 grader i 40 minuter dĂ€r det fanns citron, smör och dill i pĂ„sen...⁠

Samtidigt kördes resterande potatis i airfryerrn som tidigare hade gosat med kryddblanding för just potatis och smör i sous viden.⁠

Under tiden som potatis och fisk tillagades rörde jag ihop en romsĂ„s med creme fraiche, dill, stenbitsrom och sjöpung samt brĂ€nde av purjolöken lite med en gasbrĂ€nnare.⁠

SĂ„ varmrĂ€tten blev torskrygg med klyftpotatis, purjolök och romsĂ„s 😍⁠


#matlagningsinspiration⁠
#störrom @mercatino.se⁠
#kockyoga @audgeirrknives⁠
#matlagning @khmer_pepper⁠
#fredagsfisk @hisingensfisk⁠
#fisktillmiddag @wilfasverige⁠
#Ă€lskarmatlagning⁠
#romsĂ„s @marinetaste⁠
#matlagningstips ⁠
#matlagningĂ€rkul⁠
#hygge @kockumsjernverk⁠
#matlagningsglĂ€dje⁠
#airfyer @cosorisverige⁠
#torskrygg @kville_saluhall⁠
#fredagsmys @cosoricooks⁠
#fredagsfeeling @conantswe⁠
#fredagsfirren⁠
#fredagsfisken⁠
#sousvide @zwilling_se⁠
#minmatlagning @kullagourmet⁠
#matobak_se⁠

https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/


https://www.instagram.com/p/C2UDSGFsT6a/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger

Kommentarer

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen