https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Oxbringa med rotmos och pepparrotskräm 🍖

I söndags blev det klassisk husmanskost när det är som bäst 👌

Och som alltid blir det ännu bättre med bra råvaror...

Här hade jag förmånen att laga med oxbringa från @kottpariktigt som får allt sitt kött från gårdar i närheten av Göteborg. Där har djuren har fått växa upp i sin naturliga takt och miljö vilket ger ett mycket smakrikt och mört kött 🙌

Oxbringan fick gosa till sig i en saltlag med lagerblad, vit och svartpepparkorn samt lök och morot.

Efter två dygn i saltlagen tillagades oxbringan i tryckkokare tillsammans med lagerblad, kryddpepparkorn, nejlika, lök och morot.

Rotmoset gjordes på 1 kålrot, 2 morötter, 6 potatisar, nymald vitpeppar, salt, smör och sjöpungsfond.

Pepparrotskrämen blev en blandning av crème fraiche, riven pepparrot, senapspulver, sjöpungsfond, turbopeppar och salt.

Sen var det bara att mumsa i sig 😋

Om du uppskattar detta inlägget skulle jag bli superglad om du;

Följer 👉 @the.real.cg.lagar.mat på Instagram ✨
Gillar 👍
Kommenterar 💬
Delar inlägg 🕊
Sparar recept 💌

#köttpåriktigt
#oxbringa
#oxbringamedpepparrotskräm
#pepparrotskräm
#brisket
#husmanskost
#husman
#svenskmat
#rotmos
#pepparrot
#kålrot
#middagstips
#recept
#matobak_se
#saltedbrisket
#kött
https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/


https://www.instagram.com/p/CyOXgzutxBZ/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen