https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Pasta e fagioli (pasta med bönor)
Pasta e fagioli, som betyder "pasta och bönor", är en traditionell italiensk pastasoppa. Det kallas ofta pasta fasul eller pasta fazool i New York, som kommer från dess napolitanska namn, pasta e fasule.
Här har jag gjort det mer som en vegetarisk pastasås istället för en soppa.
🛒 Ingredienser
400 g pasta
3 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
1 vitlök solo, finhackad
1 röd chili, i skivor
4 selleristjälkar, finhackade och/eller tunna halvmånar
1 morot, finhackad
400 g krossade eller passerade tomater
nymalen svartpeppar
1 frp sköljda och avrunna borlottibönor
En skvätt sjöpungsfond
🔪 Tillagning
Koka pastan något kortare än anvisning (prova)
⏲
Värm upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, morot, chili och selleri utan att de får färg
⏲
Tillsätt tomaterna samt sjöpungsfonden, peppra och låt koka i 15 min
⏲
Vänd ner bönorna i tomatsåsen
⏲
Blanda ner pastan i såsen med eventuellt lite pastavatten och låt koka ihop en kort stund
🛎
Servera pastan med tomat och bönsåsen med ex en gremolata
🍽️
#pastaefagioli
#pasta
#bönor
#selleri
#vegetariskt https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/Cr08zxtNA1h/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
https://www.instagram.com/p/Cr08zxtNA1h/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
Kommentarer
Skicka en kommentar