https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Pasta e fagioli (pasta med bönor) Pasta e fagioli, som betyder "pasta och bönor", är en traditionell italiensk pastasoppa. Det kallas ofta pasta fasul eller pasta fazool i New York, som kommer från dess napolitanska namn, pasta e fasule. Här har jag gjort det mer som en vegetarisk pastasås istället för en soppa. 🛒 Ingredienser 400 g pasta 3 msk olivolja 1 gul lök, finhackad 1 vitlök solo, finhackad 1 röd chili, i skivor 4 selleristjälkar, finhackade och/eller tunna halvmånar 1 morot, finhackad 400 g krossade eller passerade tomater nymalen svartpeppar 1 frp sköljda och avrunna borlottibönor En skvätt sjöpungsfond 🔪 Tillagning Koka pastan något kortare än anvisning (prova) ⏲ Värm upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, morot, chili och selleri utan att de får färg ⏲ Tillsätt tomaterna samt sjöpungsfonden, peppra och låt koka i 15 min ⏲ Vänd ner bönorna i tomatsåsen ⏲ Blanda ner pastan i såsen med eventuellt lite pastavatten och låt koka ihop en kort stund 🛎 Servera pastan med tomat och bönsåsen med ex en gremolata 🍽️ #pastaefagioli #pasta #bönor #selleri #vegetariskt https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/Cr08zxtNA1h/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen