https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Gnocchi med svartkål, salvia och brynt sjöpungssmör
🛒 Ingredienser
200 g svartkål
1 vitlök solo, finhackad
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar- nymald
150 g pecorino, riven
1 påse potatisgnocchi- (500 g)
25 g smör
En skvätt ponzu
En skvätt sjöpungsfond
0,5 kruka salvia
🔪 Tillagning
Repa och riv kålen i grova strimlor
⏲
Repa salvian och finhacka stjälkarna
⏲
Fräs kål, hacket från salvian och vitlök i oljan tills kålen börjar mjukna
⏲
Krydda med salt och peppar
⏲
Koka gnocchin och plocka upp dem när de kommer till ytan med en hålslev
⏲
Bryn smöret tillsammans med sjöpungsfond och ponzu
⏲
Lägg merparten av salviabladen i smöret ca 20 sekunder
⏲
Vänd ner gnocchi, ost och kålfräs
🛎
Strö över salvia och servera genast
🍽️
Följ gärna för inspiration, recept & tips ⬇️
@the.real.cg.lagar.mat
#gnocchi
#svartkål
#salvia
#bryntsmör
#sjöpung https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/CryQz0vNPGn/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
https://www.instagram.com/p/CryQz0vNPGn/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
Kommentarer
Skicka en kommentar