https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Vit sparris med hasselnötter, parmaskinka och burrata Okey jag erkänner, nu är jag här och tjatar om sparris igen 😃 Men som jag också nämnt innan så är det läge att passa på när den är i säsong 🤩 Detta är definitivt en rätt som hade kunnat passa som förrätt om mängderna justeras något... Vi tyckte det blev riktigt gott i vilket fall 😍 🛒 Ingredienser 2 personer 6 st vit sparris 0,5 dl hasselnötter 6 skivor parmaskinka 1 burrata Färsk ramslök Olivolja Smör Salt & Peppar 🔪 Tillagning Skär bort den nedre träiga delen på sparrisen och skala den 2 cm från toppen och neråt ⏲ Koka upp en kastrull med saltat vatten, lägg i sparrisen och låt sjuda ~4 minuter den till den börjar mjukna ⏲ Ta upp sparrisen och lägg på ett galler eller liknande ⏲ Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en het stekpanna med lite smör så de får lite färg och börjar dofta gott ⏲ Värm på sparrisen genom att rulla i stekpanna på medelvärme i lite smör, salta och peppra ⏲ Fördela sparrisen på tallrikar, lägg skinkan runt, fördela burratan och strö över hasselnötterna 🛎 Avsluta med att ringla lite god olivolja över och garnera med ramslök 🍽️ Följ gärna för inspiration, recept & tips ⬇️ @the.real.cg.lagar.mat #sparris #hasselnötter #parmaskinka #burrata #ramslök https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/Cs1K7MHMgQI/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen