https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Chilibakad lax med svartkål och vit sparris 📋 Äntligen fick jag tag på vit sparris som är så gott 😋 Så det blev att laga en färgsprakande och magiskt god rätt för att hylla sparrisen 🙌 Vad är ditt förhållande till sparris? 🛒 Ingredienser två personer 2 portionsbitar lax Chilisås Chilirostade sesamfrön Furikake 4 blad Svartkål Sås 0,5 dl japansk soja 1-2 msk mirin 2 msk kokossocker 1 msk torrt vitt vin 2 tsk sjöpungsfond 1 tsk hoisinsås 250 g vit sparris 1 limefrukt 1 msk kokossocker 1 msk smör salt 1 kruka koriander 🔪 Tillagning Koka ihop ingridienserna till såsen på svag värme till den tjocknat till och låt svalna ⏲ Skala sparrisen och skär eller bryt av den nedersta biten ⏲ Koka upp lättsaltat vatten i en traktörpanna eller liknande, pressa i halva limen, tillsätt socker samt smör ⏲ Låt sparrisen sjuda i pannan ~12 minuter ⏲ Pensla laxen med chilisås och pressa över den andra halvan av limen samt ös på med sesamfrön/furikake ⏲ Repa svartkålen och massera in olja och salt ⏲ Kör laxen samt svartkålen på fisk och skaldjursläget i airfryern (8 minuter på 175 grader) 🛎 Servera laxen med svartkål, sparris, såsen och toppa med koriander 🍽️ Följ gärna 👉 @the.real.cg.lagar.mat på Instagram ✨ #lax #svartkål #sparris #vitsparris #kockyoga https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/CrleF5hNaRP/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen