https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Vad sägs om en pastatisdag?
Och då kör vi väl den mest omdebatterade pastarätten...
En krämig carbonara med knaperstekt guanciale, rikligt med pecorino och ordentligt med svartpeppar 👌
Vad brukar du ha i din carbonara?
( Kolla in länk i bio för erbjudanden från bland annat @mercatino.se )
🛒 Ingredienser
200 g spaghettoni eller spaghetti
150 g guanciale, i remsor (eller sidfläsk/pancetta)
3 ägg
2 dl pecorino, riven
Salt
Nymalen svartpeppar
Sjöpungsfond
🔪 Tillagning
Koka upp pastavatten i en stor kastrull, salta försiktigt (något mindre än hälften av vad du brukar använda)
⏲
Stek guancialen i en torr panna på medelhög värme tills fettet smält och guancialen blivit frasig
⏲
Lägg över guancialen på en tallrik och spara stekfettet i en skål
⏲
Vispa ihop äggulor och pecorino i en
⏲
Vispa ner fettet, lite åt gången, och en skvätt sjöpungsfond samt nymald peppar
⏲
Koka pastan al dente
⏲
Spara 2 dl pastavatten och häll av resten
⏲
Häll över pastan i pannan och blanda ner äggkrämen ordentligt (späd med mer pastavatten om såsen är för tjock)
🛎
Lägg upp pastan i tallrikar och toppa med guanciale, riven pecorino och nymald svartpeppar
🍽️
Missa inte något inlägg eller recept genom att
Följa 👉 @the.real.cg.lagar.mat ✨
Lägga till @the.real.cg.lagar.mat som favorit 🌟
Sen skulle jag bli superglad om du
Gillar 👍
Sparar recept 🍝 (tagga gärna om du lagat något med inspiration från mig)
Kommenterar 💬
Delar inlägg 🤩
#italy
#matinspo
#pepe
#spaghetti
#carbonarapasta
#matbild
#buonappetito
#pecorinopasta
#cheese
#italienskmat
#foodie
#italienskasmaker
#pancetta
#carbonara
#pecorino
#italianfood
#guanciale
#hemmakock
#matinspiration
#matpassion
#pastacarbonara
#pasta
#amatörkock
#smakavitalien
#bacon
#hemlagat
#spaghetticarbonara
#pastalover
#cucinaitaliana
#kockyoga https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/CpxlLjcMXrR/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
https://www.instagram.com/p/CpxlLjcMXrR/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
Kommentarer
Skicka en kommentar