https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Recept đœ SvartkĂ„lspasta med pesto och tomat đšđł @the.real.cg.lagar.mat
Har jag sagt att vi gillar pasta?
Well om jag mot förmodan missat att sÀga det sÄ gör jag det nu...
Vi Ă€lskar pasta đ
Och vi hade lite svartkÄl och tomater som behövde rÀddas...
SĂ„ idag rĂ€ddades det svartkĂ„l och tomater som fick göra pastan sĂ€llskap med en pesto đ
đ Ingredienser 2 portioner
Pasta
70 gram fÀrsk basilika
150 gram valnötter (funkar med pinje eller andra nötter)
100 gram pecorino (eller parmesan)
1 vitlök solo
3 dl olivolja av bra kvalitet
En skvÀtt Sjöpungsfond
100 g svartkÄl
200 g körsbÀrstomater, halverade
Citronzest
đȘ Tillagning
Skölj och skÀr basilikan grovt (Àven stjÀlkarna)
⏲
Grovhacka osten
⏲
Mixa ihop basilika, nötter, ost, vitlök och sjöpung till en slÀt massa
⏲
Tillför olja under mixning till du Àr nöjd med konsistensen
⏲
VÀrm upp peston i en stekpanna pÄ lÄg vÀrme under omröring
⏲
Skölj, repa och riv svartkÄlen i mindre bitar
⏲
Koka pastan nÄgot kortare Àn instruktionen pÄ förpackningen och tillsÀtt grönkÄlen de sista 2 minuterna av koktiden
⏲
Spara nÄgon deciliter pastavatten nÀr du hÀller av pastan
⏲
VÀnd ner pastan, grönkÄlen och tomater i stekpannan med pestosÄsen
⏲
SpÀd vid behov med pastavatten till önskad konsistens
đ
Servera med olivolja som du ringlar över och toppa med citronzest samt peppar
đœ️
Missa inte nÄgot inlÀgg eller recept genom att
Följa đ @the.real.cg.lagar.mat ✨
LĂ€gga till @the.real.cg.lagar.mat som favorit đ
Sen skulle jag bli superglad om du
Gillar đ
Sparar recept đ (tagga gĂ€rna om du lagat nĂ„got med inspiration frĂ„n mig)
Kommenterar đŹ
Delar inlĂ€gg đ€©
#enkeltochgott #pecorino #valnötter #svartkÄl #vardagsmat #pasta #basilika #tomater #svartkÄlspasta #vegetariskmiddag #recept #vÀxtbaseradmat #pesto #sjöpung #pastamiddag #olivolja https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/Cn4llBSMmS0/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
https://www.instagram.com/p/Cn4llBSMmS0/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
Kommentarer
Skicka en kommentar