https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Detta receptet måste du testa 🤩
Eftersom det är fredag var det firre på menyn...
Och just denna fredag så svängdes det ihop en härligt krämig timjansdoftande sås med tomater och grädde som fisken fick simma i en sista gång.
Till firren blev det blomkålsmos med gräslök 👌
Som sagt prova gärna och tagga mig 🙏
🛒 Ingredienser
320 g torskfilé
1 rödlök, delad i klyftor
4 kvistar färsk timjan (plus lite till för garnering)
4 lagerblad
1 burk körsbärstomater
1 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 msk sjöpungsfond
3 dl grädde
0,5 blomkålshuvud
Ett knippe gräslök
Citron
Olivolja
Smör
🔪 Tillagning
Salta fisken och skär den i portionsbitar
⏲
Skär blomkålen i bitar och koka i saltat vatten ca 25 min
⏲
Bryn lök och timjan i en panna med olja några minuter
⏲
Lägg i lagerblad och tomater och låt puttra någon minut
⏲
Tillsätt vin, vatten, fond samt hälften av grädden och låt sjuda i ca 15 minuter
⏲
Stek fisken snabbt i riktigt varm panna med hälften smör och hälften olja ca 30 sekunder per sida
⏲
Lägg över fisken till tomatblandningen och låt sjuda ett par minuter
⏲
Mixa blomkålen med resten av grädden och smaka av med salt, peppar och citron
⏲
Hacka gräslök och rör ner i blomkålsmoset
🛎
Servera fisken med tomatsåsen och blomkålsmos. Riv gärna över lite citronzest och garnera med timjan
🍽
Missa inte något inlägg eller recept genom att
Följa 👉 @the.real.cg.lagar.mat ✨
Lägga till @the.real.cg.lagar.mat som favorit 🌟
Sen skulle jag bli superglad om du
Gillar 👍
Sparar recept 🍝 (tagga gärna om du lagat något med inspiration från mig)
Kommenterar 💬
Delar inlägg 🤩
#matobak_se #fredagsfirren #matinspiration #matlagning
@kvillesaluhall @hisingensfisk @audgeirrknives @vargenthor @khmer_pepper @marinetaste @kockumsjernverk https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/CnXWs54soja/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
https://www.instagram.com/p/CnXWs54soja/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
Kommentarer
Skicka en kommentar