https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Detta receptet måste du testa 🤩 Eftersom det är fredag var det firre på menyn... Och just denna fredag så svängdes det ihop en härligt krämig timjansdoftande sås med tomater och grädde som fisken fick simma i en sista gång. Till firren blev det blomkålsmos med gräslök 👌 Som sagt prova gärna och tagga mig 🙏 🛒 Ingredienser 320 g torskfilé 1 rödlök, delad i klyftor 4 kvistar färsk timjan (plus lite till för garnering) 4 lagerblad 1 burk körsbärstomater 1 dl torrt vitt vin 1 dl vatten 1 msk sjöpungsfond 3 dl grädde 0,5 blomkålshuvud Ett knippe gräslök Citron Olivolja Smör 🔪 Tillagning Salta fisken och skär den i portionsbitar ⏲ Skär blomkålen i bitar och koka i saltat vatten ca 25 min ⏲ Bryn lök och timjan i en panna med olja några minuter ⏲ Lägg i lagerblad och tomater och låt puttra någon minut ⏲ Tillsätt vin, vatten, fond samt hälften av grädden och låt sjuda i ca 15 minuter ⏲ Stek fisken snabbt i riktigt varm panna med hälften smör och hälften olja ca 30 sekunder per sida ⏲ Lägg över fisken till tomatblandningen och låt sjuda ett par minuter ⏲ Mixa blomkålen med resten av grädden och smaka av med salt, peppar och citron ⏲ Hacka gräslök och rör ner i blomkålsmoset 🛎 Servera fisken med tomatsåsen och blomkålsmos. Riv gärna över lite citronzest och garnera med timjan 🍽 Missa inte något inlägg eller recept genom att Följa 👉 @the.real.cg.lagar.mat ✨ Lägga till @the.real.cg.lagar.mat som favorit 🌟 Sen skulle jag bli superglad om du Gillar 👍 Sparar recept 🍝 (tagga gärna om du lagat något med inspiration från mig) Kommenterar 💬 Delar inlägg 🤩 #matobak_se #fredagsfirren #matinspiration #matlagning @kvillesaluhall @hisingensfisk @audgeirrknives @vargenthor @khmer_pepper @marinetaste @kockumsjernverk https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/CnXWs54soja/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen