https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/ Du har väl testat denna förrätten?
Om inte så måste du göra det 👍
Men högst troligt har du inte det eftersom jag med inspiration hittade på denna idag 😉
Vit sparris, hollandaisesås och brödsmultäcke med citron och persilja 👌
Enkelt men så magiskt gott 🤩
🛒 Ingredienser
4 vita sparrisar
2 citroner, saften av, ca 1 dl
Vatten
1 tsk salt
En skvätt sjöpungsfond (uteslutes för vegetariskt)
150 g smör
3 äggula
2 msk vatten
0.5 msk pressad citronsaft
salt
🔪 Tillagning
Bryt av nedre hårda biten på sparrisen och skala sparrisen ca 2 cm från toppen och nedåt. Dela en gång och lägg i en kastrull. Täck med vatten.
⏲
Riv skalet fint på citronerna. Lägg det åt sidan till brödsmulet. Pressa ner citronsaften i kastrullen med sparrisen. Tillsätt salt och sjöpungsfond.
⏲
Sjud sparrisen tills al dente, 5–7 min beroende på hur tjocka de är. Låt dem ligga kvar i vätskan till servering.
⏲
Smält smöret och låt svalna lite.
⏲
Blanda äggulor och vatten i en rostfri bunke. Ställ bunken i ett sjudande vattenbad.
⏲
Tillsätt smöret i en tunn stråle under konstant vispning tills det blivit en tjock, blank sås.
⏲
Ta bunken ur vattenbadet och rör ner citronsaft och smaka av med salt.
🛎
Servera sparrissen med hollandaisesås och citronbrödssmulet som jag hade till gnocchin häromdagen
🍽️
#amatörkock #matinspiratör #vitsparris #hemlagat #foodlover #instagood #matglädje #kockyoga #food #matkärlek #sparris #foodiesofsweden #matpassion #foodporn #förrätt #matblogg #hemmakock #foodphotography #minmatlagning #mat #料理 #matobak_se #foodie #yummy #グルメ #instafood #positivevibes #eeeeeats #knackish https://www.instagram.com/the.real.cg.lagar.mat/
https://www.instagram.com/p/CdRKcoSsciI/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
https://www.instagram.com/p/CdRKcoSsciI/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=blogger
Kommentarer
Skicka en kommentar